Wednesday, June 17, 2009

Lazac karamell-sakeban

Hozzávalók (két személyre):
2 db lazacfilé
80 g rucola

A szószhoz:
2 ek. finomítatlan cukor
2 ek. sake
2 ek. szójaszósz
2 gerzd fokhagyma

A (Demerara) cukrot egy kis nyeles serpenyőben felolvasztom, enyhén karamellizálom, felöntöm a sakeval és átforralom. Hozzáöntöm a szójaszószt. Lehúzom a tűzről és belekeverem a finomra (pépesre) reszelt fokhagymát.

A lazacfiléket külön-külön alufóliára helyezem és fele-fele arányban beborítom a sűrű szósszal. Az alufóliát szorosan lezárom és 180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Húsz perc után kinyitom az alufóliát és további 3-5 percig pirítom a filéket.

Tipp: Rucolalevelekkel tálalom!

[i] Továbbfejlesztett teriyaki lazac ;-)

>> Könnyű, ízletes vacsora!!!

No comments: